VitesseArnhem
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

VITESSE MET 3-0 ONDERUIT IN ARENA 28-09-2008

Ga naar beneden

VITESSE MET 3-0 ONDERUIT IN ARENA 28-09-2008 Empty VITESSE MET 3-0 ONDERUIT IN ARENA 28-09-2008

Bericht  Ernumtillidie zo sep 28, 2008 6:30 pm

Arnhems verzet pas na uur spelen gebroken

Vitesse heeft zondagmiddag in de Arena een 2-0 nederlaag geleden tegen Ajax. De Amsterdammers werden lange tijd goed in bedwang gehouden, Vitesse kreeg in de eerste helft via Hofs zelfs nog de beste kans van de wedstrijd, maar Luis Suarez brak na een uur spelen de ban. Jan Vertonghen bepaalde in het laatste kwartier met twee doelpunten de eindstand op 3-0.

Marco van Basten zal van de beide coaches het minst tevreden zijn over de eerste helft. Zijn ploeg speelde in een zeer laag tempo en bereikte het doel in de gehele eerste 45 minuten slechts met schoten van buiten de zestien meter. Nadat Jan Verthongen vroeg in de wedstrijd een hard genomen vrije trap via een medespeler over het doel zag verdwijnen, was de eerste grote kans eveneens uit een afstandsschot. Eyong Enoh zag zijn schot in de 27e minuut via de vingers van Velthuizen en de lat terug het veld in stuiteren. Klaas Jan Huntelaar kreeg er vervolgens nog wel een schoen tegen aan, maar de bal verdween over de achterlijn.

Ook Alexander Buttner probeerde het enkele malen van afstand. Zijn poging na een half uur spelen ging maar rakelings over het doel van Maarten Stekelenburg. Door het lage tempo van de Amsterdammers bleef Vitesse vrij eenvoudig op de been. Complimenten ook aan de elf van Hans Westerhof die geconcentreerd speelden en gaandeweg de eerste helft meer aan voetballen toe kwamen. Pal voor rust had de veelvuldig uitgefloten Nicky Hofs de 0-1 op de schoen. Na een goed lopende aanval stonden zowel Hofs als Büttner vrij in de Amsterdamse zestien, maar Hofs schoot de bal hard over.

Vier minuten na rust moest Piet Velthuizen wel handelend optreden in de eigen zestien. Een voorzet van Luis Suarez werd goed ingekopt door de ingevallen Dario Cvitanich, maar ‘Piet’ redde uitstekend op de kopbal en tikte de bal uit de linkerhoek. De man van de voorzet, Suarez, was even later gevaarlijk met een prima genomen vrije trap. Ajax startte met meer overtuiging de tweede helft en kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. De nog weinig zichtbare Luis Suarez ontsnapte aan tegenstander Jeroen Drost en rondde uit de draai knap af.

Een kwartier voor tijd besliste Jan Vertonghen de wedstrijd. De middenvelder verraste de middenvelders van Vitesse en werd goed vrijgespeeld. Piet Velthuizen was vervolgens kansloos in de inzet: 2-0. De Belg maakte in de slotfase ook nog zijn tweede en Ajax’ derde van de middag:3-0.