Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

2 plaatsers

Ga naar beneden

Vitesse incasseert krijgt enorme klap in extra tijd Empty Vitesse incasseert krijgt enorme klap in extra tijd

Bericht  vitesse0313 zo okt 05, 2008 2:04 am

De Arnhemse ploeg gaf in de extra tijd een overwinning uit handen tegen Willem II: 2-2.

Lange tijd leek een dubbele wissel van trainer Hans Westerhof de eerste overwinning van het seizoen in te leiden. Tien seconden voor het verstrijken van de extra tijd verbleekte Willem II-spits Frank Demouge het goud van de dubbele wissel met een knappe goal.

De Tilburgse treffer kwam na rust uit het niets. Na een onthutsende eerste helft (0-1) was Vitesse in de tweede helft heer en meester.

Met Santi Kolk voor Julian Jenner en Abubakari Yakubu voor Civard Sprockel kreeg Vitesse plots de wind in de zeilen.

Binnen twintig seconden scoorde Ricky van Wolfswinkel zijn tweede treffer van het seizoen. Claudemir onderschepte de bal van Leo Veloso, waarna de 19-jarige spits van Vitesse met een prachtig boogballetje in de kruising voor 1-1 zorgde.

Zes minuten later volgde de tweede meevaller voor Vitesse. Alexander Büttner werd voor de tweede keer ten val gebracht door verdediger Jens Janse, die beide keren geel kreeg en met rood kon vertrekken.

Nog geen twee minuten later schoot Nicky Hofs zijn eerste doelpunt als huurling (van Feyenoord) binnen: 2-1.

Met name invaller Kolk zorgde direct na zijn komst voor grote paniek in de Tilburgse defensie. Vitesse vloog na rust als herboren door het matige gevulde Gelredome en creëerde legio kansen. Van Wolfswinkel kreeg een paar hele mooie, Kolk schoot maar net naast, Verhaegh passeerde Aerts na een schitterende één-twee met Hofs, maar de bal smoorde. Later stuitte Verhaegh nogmaals op Aerts en Büttner dreunde van afstand maar net naast.

Vitesse was heer en meester, speelde frivool combinatievoetbal en leek in geen honderd jaar op het lamlendige ploegje dat na de 0-1 voor rust compleet de weg kwijt was. De tegentreffer na een kwartier zoog alle vertrouwen in de Arnhemse benen; er was plots geen beleving meer, voorin was het apathisch, achterin stapelde de defensie fout op fout.

Wat ook de achterstand in leidde.

De Arnhemse verdediging stond te slapen bij een verre inworp van Ibrahim Kargbo. Frank Demouge won het kopduel, Mehmet Akgün stond vogelvrij voor de neus van doelman Piet Velthuizen: 0-1.

Voor de ogen van bondscoach Bert van Marwijk had Velthuizen het natuurlijk graag anders gezien. Hij was kansloos.

Net als doelman Maikel Aerts van Willem II vijf minuten later. De vrije trap van Rogier Molhoek werd door Ricky van Wolfswinkel tegen de paal 'gelopen'.

Na de enige treffer voor rust, beperkte Willem II zich tot verdedigen en vertragen. Vitesse wist daar voor rust geen raad mee. In de tweede helft had Willem II niks meer te vertellen, maar Demouge hield toch het laatste woord.

Vitesse - Willem II 2-2 (0-1)

15. Akgün 0-1. 46. Van Wolfswinkel 1-1; 56. Hofs 2-1. 90+ Demouge 2-2.

Scheidsrechter: Liesveld.

Toeschouwers: 15.035

Rode kaarten: Jansen (Willem II, 2x geel). Gele kaarten: Molhoek, Verhaegh, Kolk, Velthuizen (Vitesse), Aerts (Willem II).

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel (46. Yakubu), Sansoni, Drost; Claudemir, Molhoek; Jenner (46. Kolk), Hofs, Büttner; Van Wolfswinkel (81. Tarvajärvi, debuut voor Vitesse).

Terug naar boven Ga naar beneden

Vitesse incasseert krijgt enorme klap in extra tijd Empty Re: Vitesse incasseert krijgt enorme klap in extra tijd

Bericht  Ernumtillidie zo okt 05, 2008 3:48 pm

sjonge jonge dat ditnou net weer moet gebeuren in de 93e minuut, maar ze zorgden er ook wel een beetje zelf voor.