Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

NEDERLAAG VITESSE TEGEN OSASUNA

Ga naar beneden

NEDERLAAG VITESSE TEGEN OSASUNA Empty NEDERLAAG VITESSE TEGEN OSASUNA

Bericht  lagonie zo aug 24, 2008 12:20 pm

Vitesse heeft het oefenduel in Pamplona tegen Osasuna terecht met een nederlaag afgesloten. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0 voor de Spaanse club uit de Primera Division. Net als tegen Valencia was ook het duel voor Osasuna een officiele presentatie voor eigen publiek. De Trofeo Reyno de Navarra bleef zodoende in Pamplona.

Ondanks het predikaat vriendschappeljk, startte de thuisploeg agressief aan de wedstrijd. Zo werd Claudemir al na enkele minuten flink aangepakt en viel vol tegen de eigen reservespelers aan. Ook Civard Sprockel moest het even later, minuut 7, ontgelden. De aanwezige Spaanse media meldde vooraf al dat het aardig kan spoken in Osasuna. Zo speelt Real Madrid er bijvoorbeeld absoluut niet graag

Voor ongeveer 5.000 toeschouwers was voor rust de meeste dreiging van Osasuna. Na een eerste waarschuwingsschot kwamen de Spanjaarden in de vijftiende minuut via flipperkastvoetbal op 1-0. Santi Kolk leed rechts voorin balverlies, de bal werd diagonaal gespeeld waar Frank van der Struijk werd uitgespeeld. De voorzet verdween via de kluts, Sprockel en Velthuizen zaten er nog aan, in het doel.

Piet Velthuizen verrichtte vlak voor rust nog een fantastische redding en onderscheidde zich tevens door doelpuntenmaker Juanfran tot twee keer toe uit te kappen. Direct na rust kreeg Osasuna een strafschop na een overtreding van Civard Sprockel. Aanvoerder Punal ging achter de bal staan, maar Piet Velthuizen kon de bal naast kijken.

Vier minuten na rust verdubbelde de thuisploeg de score via de ingevallen Plasil. De Tsjech kopte de bal in de korte hoek achter Velthuizen. De ploeg uit de Primera Division maakte er na rust voor het eigen publiek een leuke wedstrijd van door nog tweemaal te scoren. Eerst was het invaller Hector die Piet Velthuizen met een stiftbal versloeg (71e) en zes minuten later scoorde Portillo de vierde. Na een indraaiende vrije trap verdween de bal via diverse benen in het Arnhemse doel.

Ricky van Wolfswinkel moest na de vierde treffer met een blessure het veld verlaten. Vitesse speelde een zeer matige wedstrijd en kreeg op ongelukkige en ook knullige wijze de doelpunten tegen. Voor trainer Hans Westerhof de taak om zijn ploeg over zes dagen klaargestoomd te hebben voor de eerste competitiewedstrijd. De afgelopen weken stonden in het teken van de voorbereiding, volgende week gaat het tegen FC Groningen echt om het resultaat.

BRON: vitesse.nl